Prea devreme poate fi daunator

Acasa Forum Sanatate Cat de devreme ii punem la olita? Prea devreme poate fi daunator

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  Kidz 2 years ago.

 • Author
  Posts
 • #266

  Kidz
  Keymaster

  copil la olita

  Credem ca a merge devreme la toaleta este o dovada de inteligenta. Credem ca a face de timpuriu la oala este mai sanatos, mai igienic si mai confortabil pentru copil. Credem ca suntem parinti responsabili daca copilul face devreme la olita si asta inseamna ca ne-am implicat in educatia lui. Si totusi, este oare asa?

  Studiile arata ca a invata copilul sa mearga la olita inseamna a-l invata sa se abtina pana ajunge la oala. Iar abtinerea nu este sanatoas pentru vezica urinara si poate dauna grav sanatatii mai ales in timp. Copiii care invata sa se abtina devin constipati, pot face infectii urinare s.a. Mersul la oala/wc la cresa/gradinita si alte spatii publice ii expune altor infectii la care ei sunt foarte sensibili.

  Un articol din 2012 din Huffington Post scris de Dr. Steve Hodges (medic specialist urologie pediatrica) avertizeaza asupra acestor pericole. Recomandarea lui catre parintii cu copiii care au inceput sa faca devreme la olita este sa ii urmareasca in permanenta, sa le monitorizeze scaunele si urina pentru a putea interveni la timp.

  Dar cel mai bun sfat este preventia, iar pentru cei care nu au inca copii sau sunt foarte mici, recomandarea este sa se relaxeze, sa lase odraselele in pampers (de preferinta unul bio) pana cand singur se va cere la olita.

  Voi cum ati procedat?

You must be logged in to reply to this topic.