La ce varsta si ce le spunem fetelor

Acasa Forum Sanatate Menstruatia La ce varsta si ce le spunem fetelor

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  Kidz 1 year, 11 months ago.

 • Author
  Posts
 • #411

  Kidz
  Keymaster

  Am constatat in jurul meu ca varsta la care fetelor (adolescente si preadolescente) le vine ciclul este din ce in ce mai precoce. Nu mai vorbim de 13-14 ani, ci de 9-12 ani, ceea ce inseamna ca atat mamele cat si fetele trebuie sa fie pregatite pentru acest moment.

  Este un moment delicat nu numai din punct de vedere al sanatatii/organismului, ci mai ales psihic, cred eu. Atat pentru mame cat si pentru fete. Daca au fost informate despre ce inseamna si la ce sa se astepte, trecerea poate fi mai lina dar tot este sensibila. Ca mama cu fiica pot spune ca s-a lasat cu plans de emotie, de ganduri ca ”aia mica s-a facut mare”, ca fata intra in categoria fetelor mai mari. Tot ca mama nu poti sa nu te gandesti la problemele ce or sa apara si nu-ti doresti dureri si neplaceri pentru propriul copil. Ca fata, trebuie sa te obisnuiesti cu disconfortul, cu absorbantele, cu igiena cea noua, cu momente si dureri pe care nu le-ai mai trait.

  Menstruatia inseamna intrarea intr-o noua etapa a vietii si o atentie in plus pentru toata familia. Am auzit si momente amuzante legate de acest moment dar si unele dureroase, venite din lipsa de informatii. Voi ce experiente ati avut cu fetele voastre?

You must be logged in to reply to this topic.