Iaurt cu gust de fructe fara fructe

Acasa Forum Sanatate Produse sanatoase/nesanatoase Iaurt cu gust de fructe fara fructe

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  Kidz 2 years ago.

 • Author
  Posts
 • #224

  Kidz
  Keymaster

  iuarturile analizate de APC

  (sursa foto: APC)

  Copiilor le place in general iaurtul iar noi parintii suntem tentati sa le cumparam tot felul de variante, doar de dragul de a-i vedea mancand. Uneori credem ca putem inlocui fructele cu un iaurt cu fructe, insa trebuie sa fim foarte atenti la ce cumparam.

  Un studiu recent al Asociatiei Pro Cosumatori (APC) arata ca din 61 de iaurturi cu adaosuri analizate peste 50% foloseau aromesintetice (61% din cele analizate), 29% amidon, 28% foloseau preparat de fructe (amestec de sucuri de fructe si legume), iar 17% sfecla rosie.

  Pe scurt, in cele 61 de iaurturi cu adaosuri s-au identificat 18 aditivi alimentari: arome sintetice, aspartam, acesulfam K, caragenan, acid citric, citrat de sodiu, citrat de calciu, caramel, carmin, esteri lactici ai mono si digliceridelor cu acizi grasi, complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinelor, azot, guma lacust, guma guar, guma arabica, guma de caruba, guma acacia si antocianine. Arome sintetice – termenul se referă la combinații de substante chimice sau substanțe chimice care sunt adăugate produselor alimentare pentru a le da sau modifica mirosul și/sau gustul.

  Daca vreti sa consultati intregul studiu o puteti face aici. Veti gasi si o explicatie a E-urilor folosite in iaurturi, astfel incat, pe viitor, cand veti intalni sa zicem E150 a veti sti ca e vorba de caramel simplu, cel mai utilizat colorant artificial. Poate provoca hiperactivitate şi probleme gastrointestinale. Consumul lui nu este recomandat copiilor hiperactivi.

You must be logged in to reply to this topic.