Esther Perel

Acasa Forum Parinti Infidelitatea Esther Perel

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  Kidz 2 years ago.

 • Author
  Posts
 • #200

  Kidz
  Keymaster

  Psiholog si terapist de cuplu, autoare de carti (cunoscuta si tradusa la noi este cartea Inteligenta Erotica – reconcilierea vietii erotice cu viata de familie), editor la mai multe publicatii din lume (printre care New York Times) Esther Perel vine in Romania. In luna iunie a acestui an o veti putea auzi vorbind, ca si la TED, despre cercetarile si concluziile sale de peste zece ani cu familii, cupluri din intreaga lume.

  Autoarea, terapeut cu experienta in psihologia cuplurilor, ne atrage atentia ca dragostea, sigura si confortabila, poate intra in conflict cu pasiunea si ca viata sexuala este mult mai complexa decat credem. Site-ul ei poate fi gasit aici.

  Discursurile sale de la TED (chiar si subtitrate), sunt magnifice si le recomand oricui vrea sa afle cate ceva despre subiectul: de ce inseala unii dintre noi?

  ”Pe vremuri, monogamia insemna o persoana pentru toata viata. Acum inseamna cate o persoana pe rand”.

  Sau alte vorbe intelepte: ”Asadar, cum ne vindecam dupa o aventura? Dorinta are radacini adanci. La fel si tradarea. Se poate insa vindeca. Unele aventuri sunt precum clopotele de inmormantare pentru relatii care erau deja pe moarte. Altele deschid usa unor noi posibilitati. Majoritatea cuplurilor care au trecut prin experienta escapadelor raman impreuna. Altele abia vor supravietui, iar altele pot sa transforme o criza intr-o oportunitate”.

  Momentan, cartea ei ”Inteligenta erotica” (aparuta la editura Curtea Veche) este indisponibila, dar sper sa fie reeditata cu ocazia venirii in Romania.

  Iata mai jos discursul ei de la TED din 2015:

   

  https://www.ted.com/talks/esther_perel_rethinking_infidelity_a_talk_for_anyone_who_has_ever_loved/transcript?language=ro

You must be logged in to reply to this topic.