Ce acte trebuie daca copilul pleaca fara ambii parinti

Acasa Forum Parinti Copilul in strainatate Ce acte trebuie daca copilul pleaca fara ambii parinti

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  Kidz 1 year, 11 months ago.

 • Author
  Posts
 • #389

  Kidz
  Keymaster

  Daca aveti de gand sa incredintati copilul minor unor cunoscuti care pleaca in strainatate cu el, aveti neaparata nevoie de o Declaratie data la notar. Declaratia tip (completata in prezenta notarului) trebuie data de ambii parinti si este nevoie de copii dupa actele insotitorilor, certificatul de nastere in original al copilului si pasaportul. Si buletinele parintilor in original atunci cand vin la notar.

  pasaport

  Aceasta procedura este valabila fie ca copilul zboara intr-o tara din Europa, fie in America, acolo unde are nevoie si de viza. Preventiv eu am facut si traducerea declaratiei in engleza si legalizarea ei.

  Costurile au fost urmatoarele: 60 de lei taxa notariala pentru Declaratie, 30 lei/pagina de traducere si inca 36 de lei legalizarea traducerii.

  Declaratia, insotita de cazier judiciar al persoanei care insoteste copilul este necesara la vama din Romania si teoretic e suficienta doar in limba romana. Totusi, pentru a nu intampina probleme in strainatate sa spuna ca copilul a fost rapit sau ceva de genul am vrut sa am si traducerea in engleza.

You must be logged in to reply to this topic.